Stake-elés, szavazás és tranzakciók a MyIconWallet-tel!

ICON

Jun 25, 2020

6 min read

Stake-elés, szavazás és tranzakciók a MyIconWallet-tel!

Üdv leendő ICONisták! 👋

A Reliant Node csapata nemrégiben kiadta a MyIconWallet alkalmazását a nyilvánosság számára. Kattints ide hogy letöltsd az alkalmazást Android és IOS operációs rendszerre.

Ma megnézzük hogyan is működik és segítünk beállítani.

Kezdő képernyő

🤔Mit tartalmaz az útmutató?


⚙️Tárca készítése

GIF bemutató — Tárca készítése
 1. Kattints a “Create new wallet.” -re.
 2. Írd be a kívánt kódod (6-számjegy).
  Legyen biztonságos, törekedj arra hogy ne legyen könnyen kitalálható mint például a születési éved, kedvenc számaid, stb. A kódot el tudod menteni egy jelszó kezelő programmal vagy a legbiztonságosabb ha egy papírra leírod.
 3. Írd be a jelszót megint hogy megerősítsd.
 4. Írd be a leendő tárcád nevét.
  Így ki tudod választani hogy melyik tárcát használd (pl:Main Wallet, Betting wallet, stb)
 5. Töltsd le a keystore fájlt.
  Ez a biztonsági mentési fájl, ha elfelejted a jelszavad, ezért ez a lépés kihagyása nem ajánlott. Visszaállíthatod úgy hogy a “Restore wallet” et kiválasztod (erről a következő részben lesz szó).
 6. Írd be a jelszavad.
  Gondoskodj arról hogy legalább 8 karakterből álljon ami tartalmazzon minimum: 1 nagybetűt, 1 kisbetűt, 1 számot, 1 speciális karaktert. Ismét, törekedj arra hogy ne legyen egyszerű kitalálni! A kódot el tudod menteni egy jelszó kezelő programmal vagy a legbiztonságosabb ha egy papírra leírod.
 7. Kattints a “Download file” -ra.
  Ha megjelenik egy felszólítás: “Engedélyezze a MyIconWallet hozzáférését a készüléken található fényképekhez, médiához és fájlokhoz”, kattints az Engedélyezésre. A fenti GIF alapján legalább 37 másodpercre van szükség a fájl letöltéséhez. A biztonsági mentési fájlt automatikusan a Letöltések mappába menti. (Ne aggódj a hozzáférés engedélyezése miatt, ez a program csak a keystore fájlt fogja menteni)

📂Tárca visszaállítása

GIF bemutató — tárca visszaállítása
 1. Kattints a “restore a wallet” -re.
 2. Írd be a kívánt kódod (6-számjegy).
  Legyen biztonságos, törekedj arra hogy ne legyen könnyen kitalálható mint például a születési éved, kedvenc számaid, stb.. A kódot el tudod menteni egy jelszó kezelő programmal vagy a legbiztonságosabb ha egy papírra leírod.
 3. Írd be a jelszót megint hogy megerősítsd.
 4. Kattints a “Choose your Keystore” gombra. Válaszd ki a hozzáférési fájlt.
 5. Írd be a jelszót amit a “keystore” fájl létrehozásakor használtál.
 6. Írd be a leendő tárcád nevét.
  Így ki tudod választani hogy melyik tárcát használd (pl:Main Wallet, Betting wallet, stb)

✅Staking és Szavazás

GIF bemutató — staking és szavazás
 1. Kattints a “Vote” gombra.
  Nincsen “Staking” gomb, mivel az alkalmazás a szavazás során automatikusan végrehajtja helyetted. Hasznos ugye?
 2. Válaszd ki a P-rep et akire szavazni szeretnél.
  A lista véletlenszerűen van válogatva, de tudsz választani a “Sort by” gombra kattintással és sorolni tudod a keresést az alábbiak szerint: Véletlenszerű, Szavazók, ranglista, Projektek. Használd a keresőt és írd be hogy Stakin hogy ránk szavazz ❤
 3. Kattints a “Vote” gombra a szavazáshoz.
 4. Húzd a kis gombot balra hogy kioszd a pontokat.
  Igazából el is oszthatod egységesen ha másokra is szeretnél szavazni vagy beírhatod a kívánt összeget egyesével.
 5. Kattints a “Confirm votes” gombra.
  Egy üzenet fog megjelenni ami jelezni fogja hogy a “Stacked” ICX -ed növekedni fog. Nyomd meg a gombot ismét. Még egy üzenet fog megjelenni amiben ez fog állni: “A szavazatod leadtuk”.

🔓Unstaking

GIF bemutató — unstaking
 1. Kattints a “Vote” gombra.
 2. A “Votes” menüben kattints a P-rep re amelyiket unstakelni szeretnéd.
 3. A csúszka mozgatásával tudod csökkenteni-növelni a szavazatod.
 4. Nyomd meg a “Confirm votes” gombot.
  A képernyőn meg fog jelenni egy üzenet ami figyelmeztet hogy csökkenteni fogja a Staked ICX-et. Figyelj arra hogy az Unstaking státusz alatt nem kapsz jutalmat. Ha módosítasz vagy benyújtasz egy új Unstaking tranzakciót akkor a teljes periódus reszetelődni fog. Kattints a “Confirm votes” gombra újra hogy megerősítsd a folyamatot.
 5. Várj néhány másodpercet, amíg egy felugró üzenet jelenik meg: “A szavazatodat elosztottuk.”
  A jelenlegi Unstaking időszak megközelítőleg 9 napot vesz igénybe. Kérjük várj néhány napot amíg megjelenik a tárcádban.

💰I-Scores igénylése

GIF bemutató — I-scores igénylése
 1. A fogadás és szavazás után 2 ciklus zajlik le (kb 48 óra) amíg a jutalmad megjelenik. Ezt követően minden futamidőn belül (kb 24 óra/nap) megkapod a jutalmad.
 2. A “Home” menüben kattints a “Claim I-score” gombra.
  Egy üzenet fog megjelenni a képernyőn ami jelezni fogja az aktuális I-Score pontszámod és ennek megfelelő ICX-et. Felhívjuk a figyelmed hogy 1000 I-Score 1 ICX -et ér!
 3. Kattints a “Continue” gombra, majd ismét egy üzenet fog megjelenni amiben ez áll majd: “ Megkaptad az I-score pontjaidért járó jutalmat.”

🔄Szavazás áthelyezése/változtatása

GIF bemutató — szavazás áthelyezése/változtatása
 1. Kattints a “Vote” gombra.
 2. Válaszd ki vagy keress rá arra a P-rep re amelyre szavazni szeretnél.
 3. Kattints a “Vote” gombra a P-rep oldalon.
 4. A csúszka balra-jobbra mozgatásával tudod a szavazatod kiosztani. Ki tudod választani hogy a szavazatok egyenlően legyenek -e elosztva vagy tetszés szerint is be tudod állítani.
 5. Kattints a “Confirm votes” gombra.
  Egy üzenet fog megjelenni ami jelzi hogy növeled a Staked ICX-ed. Kattints ismét a gombra, majd ismét egy üzenet jelenik meg ami figyelmeztet hogy “A szavazatod sikeresen elosztottuk.” Ez azt jelenti hogy a szavazatod sikeresen át lettek helyezve/változtatva.

⬆️ICX és IRC2 tokenek küldése

GIF bemutató — ICX küldése
 1. Kattints a “Transfer” gombra.
 2. Válaszd ki a “Send” fület majd a tárcád amelyről küldeni szeretnéd.
 3. Amennyiben ICX -et szeretnél küldeni bizonyosodj meg arról hogy a “Sending” felirat alatt ICON (ICX) van feltüntetve!
  A legördülő listából ki tudod választani az elküldeni kívánt tokeneket. A küldéshez keresd meg a “Settings” menüpontot majd válaszd ki a “Manage tokens” almenüt. Válaszd ki a tokeneket, majd egy felugró ablak jelezni fogja hogy “Added” majd a token nevét is ki fogja írni. (Lásd a GIF bemutatót fentebb)
GIF bemutató — tokenek managelése

4. Válassz a három opció közül.
A pénztárca (Wallet address) címének begépelése nem ajánlott, mivel sok időbe telik és legtöbb esetben pontatlanul van beírva. A GIF bemutatóban a “QR Code” opciót választottuk mivel ez a legegyszerűbb mód. Amennyiben már meglévő címre szeretnél küldeni akkor azt kiválaszthatod a “Contact method” segítségével.

5. Írd be a küldeni kívánt ICX vagy egyéb token mennyiséget és kattints a “Next” gombra.

6. Figyelmesen ellenőrizd le az adatokat. Elküldés után már nem tudod a tranzakciót visszafordítani!
A felugró ablak jelezni fogja hogy “A tranzakció sikerült” ami azt jelenti hogy a kiválasztott ICX vagy egyéb tokenel lett küldve.

⬇️ICX és IRC2 tokenek fogadása

GIF bemutató — ICX és IRC2 tokenek fogadása
 1. Kattints a “Transfer” gombra.
 2. Válaszd ki a “Receive” menüt és válaszd ki azt a walletet amelyikre szeretnéd hogy érkezzen a token.
 3. A QR kód meg fog jelenni a kijelzőn, minden wallethez más QR kód tartozik.
  Csinálhatsz egy screenshot-ot és elküldheted a feladónak így könnyen elküldheti neked az ICX vagy IRC2 tokeneket. Ezenkívül kiválaszthatod a “Copy address” gomb alapján ha már a meglévő címet szeretnéd beilleszteni.

🎲Böngészés és a DApp használata

GIF bemutató — böngészés és a DApp használata
 1. Kattints a “DApps” gombra.
 2. Írd be az URL-t vagy keresd meg és válaszd ki azt a DAppot amelyiket használni szeretnéd.
 3. Engedélyezd a DApp-ot hogy hozzáférjen a Walletedhez.
  Bele kell egyezned a tranzakciók megerősítésébe, ez a biztonságod érdekében kell.
 4. Amennyiben meg szeretnéd változtatni a Walletet amelyiket használni szeretnéd a DApp-hoz, csak kattints a Wallet ikonra a jobb alsó sarokban (az X ikon mellett).

Külön köszönet a Reliant Node ICON P-rep csapatának! A felhasználói felület nagyszerűen néz ki és egyszerűen kezelhető! Véleményem szerint ez egy kiváló alternatíva az ICONex alkalmazás számára. Nagyszerű munka!


Stakin (POS Bakerz) a P-rep csapat tagja! Kérlek, támogass minket! 🙌Infrastruktúra üzemeltetők vagyunk Proof-of-Stake (POS) nyílvános blokkláncok számára, nyílvános küldöttségi szolgáltatásokat és szolgáltatásonként való jelentéstételt kínálunk a fő PoS -protokollban.


Tudj meg többet az ICON-ról!

Felelősségi nyilatkozat: Ez nem pénzügyi tanácsadás. A Staking és kriptovaluták-ba történő befektetés nagy fokú kockázatot hordoz magában, és mindig fennáll a veszteség lehetősége, ideértve az összes rögzített digitális eszköz elvesztését Ezenkívül a befektetők nagy veszélynek vannak kitéve a felmerülő biztonsági hibák miatt amik előfordulhatnak bizonyos PoS protokollok esetében. Javasoljuk a befektetés előtt végezze el a saját kutatását.

Subscribe to Stakin Newsletter

Stay informed about the latest trends in the blockchain ecosystem and gain expert insights from a leading Web3 operator.